Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@08:15:49 GMT

ایران یکی از پنج کشور اول تولید کیت غربالگری نوزادان است

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۷۱۱۶۳

ایران یکی از پنج کشور اول تولید کیت غربالگری نوزادان است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد اسلامی صبح سه شنبه در مراسم افتتاح و بهره برداری طرح تولید کیت غربالگری بیماری‌های متابولیک نوزادان با اشاره به دست‌یابی به ایزوتوپ اکسیژن ۱۸ با همت جوانان دانشمند، سازمان انرژی اتمی و با مشارکت مرکز توسعه فناوری در دانشگاه آزاد در استان مرکزی اظهار کرد: در امتداد تولید آب سنگین در فرآیند مهندسی مولکولی، به ایزوتوپ اکسیژن ۱۸ دست پیدا کردیم و این کار بومی سازی نیست بلکه یک کار تحقیقاتی نتیجه گرا است که ما امروز به کیت غربالگری نوزادان دست پیدا کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: کیت غربالگری نوزادان یکی از احتیاجات کشور است و تاکنون دو سه کشور محدود در دنیا این محصول را داشتند و به صورت کوپنی و کاملاً محدود آن را به کشور ما واگذار می‌کردند که امروز دست‌یابی به این محصول افتخار بزرگی است.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: ما امروز به عنوان یک قطب در تولید این کیت در جهان مطرح شدیم و این اقدام کشور ما را در زمره ۵ کشور اول دنیا در تولید این کیت قرار داده است.

اسلامی با بیان اینکه فرآیند دست‌یابی و تولید این محصول یک سال طول کشیده است، عنوان کرد: محققان ما با همت مضاعف و سرمایه گذاری‌هایی که صورت گرفت توانستند به این محصول با ارزش دست پیدا کنند تا در بدو تولد نوزادانی که دچار بیماری‌های متابولیک هستند از طریق این کیت بسیار سریع و زودهنگام، تشخیص داده شوند.

برنامه‌های صادراتی برای کیت غربالگری نوزادان

وی با بیان اینکه میزان تولید کیت غربالگری نوزادان بسیار بیشتر از میزان مصرفی است که در کشور متصور شده است، افزود: آنچه امروز در این مرکز افتتاح شد، خط تولید انبوه کیت غربالگری نوزادان است که این کیت کمک می‌کند ۵۶ بیماری کودکان تازه متولد شده شناسایی شود و با مجوزی که از سازمان غذا و دارو گرفتیم این کیت اکنون قابل عرضه است و ما برای این کیت، برنامه‌های صادراتی در نظر داریم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به دشمنی غربی‌ها در حق آب سنگین اراک یادآور شد: دشمنان ما فعالیت مجتمع آب سنگین اراک را برنمی تابند و از بابت آن بسیار ناراحت و عصبانی هستند و هدفشان از بین بردن این ظرفیت است زیرا آب سنگین یکی از بالاترین عیارها و ترازهای تکنولوژی پیشرفته را داراست که ارزش بسیار بالای اقتصادی دارد.

کد خبر 5486436

منبع: مهر

کلیدواژه: اراک سازمان غذا و دارو سازمان انرژی اتمی محمد اسلامی فناوری هسته ای بوشهر کرمانشاه ویروس کرونا خطبه های نماز جمعه آمار کرونا گروههای جهادی بسیج سازندگی احتکار خراسان رضوی ایلام مشهد گردشگری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای البرز نانوایی آب سنگین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۱۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد

به گزارش صدای ایران از ایرنا، جدیدترین آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول از میزان هزینه‌کرد دولت‌ها در ۳۸ کشور در حال توسعه با درآمد متوسط نشان می‌دهد دولت ایران کمترین میزان هزینه‌کرد نسبت به تولید ناخالص داخلی در میان این دولت‌ها را طی سال ۲۰۲۳ داشته است.

این نهاد بین المللی در گزارش جدید خود موسوم به «دیده‌بانی مالی» نسبت هزینه‌کرد دولت ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ را تنها ۱۳.۵ درصد محاسبه کرده است که کمترین رقم در میان کشور‌های در حال توسعه با درآمد متوسط است.

هزینه‌کرد دولت ایران طی دو سال متوالی کاهش داشته و از معادل ۱۴.۲ درصد جی دی پی در سال ۲۰۲۱ به ۱۳.۸ درصد در سال ۲۰۲۲ و ۱۳.۵ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.

دولت کویت در میان این کشور‌ها پرخرج‌ترین دولت شناخته شده به طوری که نسبت هزینه‌کرد دولت این کشور به تولید ناخالص داخلی در سال میلادی گذشته ۵۰.۸ درصد بوده است.

متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در این ۳۸ کشور نیز ۳۲.۶ درصد اعلام شده که بیش از دو برابر ایران بوده است. متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در خاورمیانه و شمال آفریقا نیز معادل ۲۹.۷ درصد تولید ناخالص داخلی منطقه بوده که بیش از دو برابر ایران است.

نسبت هزینه‌کرد دولت‌ها در برخی کشور‌های دیگر به تولید ناخالص داخلی آنها در سال ۲۰۲۳ عبارت است از: برزیل ۴۷.۹ درصد، چین ۳۳.۹ درصد، مصر ۲۲.۷ درصد، اندونزی ۱۶.۶ درصد، مالزی ۲۳.۳ درصد، عربستان ۳۲.۳ درصد، ونزوئلا ۱۴.۴ درصد، پاکستان ۱۹.۲ درصد، عمان ۲۶.۲ درصد، قطر ۲۴.۴ درصد، روسیه ۳۶.۸ درصد، ترکیه ۳۳.۹ درصد، امارات ۲۵.۹ درصد، و ویتنام ۱۹.۹ درصد.


دیگر خبرها

  • کشت چغندر علوفه‌ای در مازندران تامین کننده خوراک دام کشور
  • پیش بینی تولید بیش از ۲۴ هزار تن باقلا در گلستان
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • معمای بنزین در ایران
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • مسی از محصول جدیدش رونمایی کرد
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی